Nieuws Uitgelicht

Nationale Bonbon Dag

Morgen 24 juni is het nationale bonbondag! En daarom highlighten we vandaag speciaal voor jullie de favoriet van niemand minder dan eigenaar Daniëlle!

“Maar wat het allermooiste aan de bonbonkast is dat niemand je daar ziet. Het is een soort koelkast kamertje zonder ramen. De ideale plek om ongezien een hele vuist rumstaafjes in recordtempo naar binnen te werken!”

Daniëlle, superleuk dat je iets wilt vertellen over jouw favoriete bonbon van Rodenburg! 
-“Ja tuurlijk!”

Wat is jouw nummer 1?
-“Dat is zonder twijfel het rumstaafje!”

Wow, oké dat was snel haha. Wat is er zo speciaal aan dit rumstaafje?
-“Nou dat zal ik je even vertellen! Het rumstaafje is een langwerpige bonbon met een coating van melk chocolade. De bonbon is opgebouwd uit een laagje marsepein met daarbovenop een vulling van rum ganache. Omhuld dus met melkchocolade, zo’n 33%, en afgegarneerd met een hartvormig stukje pure chocolade (54%).”

“Dus zo af en toe trekken ze de deur open in de hoop dat je daar inderdaad met een mond vol bonbons staat te kauwen.”

Op een schaal van 1 tot ‘super epische bonbon’, welk cijfer geef je het rumstaafje dan? 
-“Ha, sowieso een 9.”

Waarom geen ‘super epische bonbon’, wat gelijk staat aan een 10?
-“Ik vind het jammer dat ie niet wat groter is.”

Kan je iets vertellen over het moment dat je voor het eerst een rumstaafje at?
-“Dan gaan we even terug in de tijd, toen ik hier kwam werken. Dat is al even geleden! Ik weet nog goed dat ik een keer de bonbons moest bijvullen. Achterin de bakkerij hebben we een klimaatkast wat we het ‘bonbonhok’ noemen. In deze kast is het standaard 17 graden, de perfecte temperatuur voor bonbons. En het was altijd feest als je de bonbons bij moest vullen. Dan ging je met een gouden plaatje naar die kast en vulde je ze daar bij. Maar wat het allermooiste aan de bonbonkast is dat niemand je daar ziet. Het is een soort koelkast kamertje zonder ramen. De ideale plek om ongezien een hele vuist rumstaafjes in recordtempo naar binnen te werken!” 

Haha, ben je wel eens betrapt met je wangen vol rumstaafjes? 
-“Ja, de patissiers wisten natuurlijk maar al te goed wat er in de bonbonkast gebeurde (en nog steeds gebeurt). Dus zo af en toe trekken ze de deur open in de hoop dat je daar inderdaad met een mond vol bonbons staat te kauwen. Dit zorgde altijd voor veel vertier en gêne.”

Mooie anekdote Daniëlle! Oké, concluderend: het rumstaafje moet je echt een keer geproefd hebben?
-“Ja 100%. En als je dus voor de ultieme smaaksensatie gaat, stop je een vuistvol in je mond in een afgesloten ruimte. Nee grapje natuurlijk, maar dat is wel de Rodenburg ervaring.”

Bedankt Daniëlle! We weten wat ons te doen staat op Nationale Bonbon Dag 2021😜

Tot snel!
Team Rodenburg💋

Dit vind je mogelijk ook leuk