Nieuws Seizoensproducten Uitgelicht

De magie van kerst 2023

Op de donkerste dagen vullen onze huiskamers zich met licht. Kleine lampjes in de kerstboom. Kaarsen die trots staan te branden. Een knisperend haardvuur. Kerst is een feest van licht. Van samenkomen. Met familie. Of met vrienden die als familie aanvoelen. Die ene buurvrouw die aanschuift. Die meneer van verderop in het dorp. Verhalen worden verteld en al dat licht weerkaatst in de ogen van dierbaren met wie we samen de kerst doorbrengen. Kerst draait om delen wat we hebben. Ook al is het een glimlach naar een vreemde op straat. Of het geven van liefde in een koud huis. 

“Kerst draait om het delen van liefde. De magie van kerst zit in jezelf. In hoe jij de wereld ziet en vormgeeft en uitstraalt naar je omgeving.”

– Daniëlle Schaap

Bij Rodenburg zijn we van mening dat smaak en geur essentieel zijn bij het maken van herinneringen en het herbeleven van herinneringen. Bij het maken van die kerstmagie. En daarom hebben we speciaal voor jullie een greep uit ons kerstassortiment op een rijtje gezet. Voor iedereen die iets uit wil delen. Voor iedereen die samen herinneringen wil maken. Voor iedereen die de magie van kerst creëert.

  1. Kerstpakketten
    Deze stevige luxe dozen zijn gevuld met verschillende producten. Er bestaat natuurlijk de mogelijkheid om het pakket zelf samen te stellen met onze zoete of hartige producten. De dozen worden feestelijk gestrikt.

    Voor grotere pakketten hebben we andere formaten dozen. Ook is het mogelijk om een pakket in cellofaan in te pakken. Wij denken graag met jullie mee en proberen jullie wensen in vervulling te laten gaan!✨
Kerstpakket met vulling en strik

2. De Weihnachtsstol
Onze Weihnachtsstollen komen in twee formaten: de kleine stol en de grote stol. Heerlijk met een laagje boter. Patissier Harm-Jan over onze stollen: “Wat deze stol namelijk zo speciaal maakt, is het gebruik van twee soorten rum, 100% pure grofgedraaide amandelspijs en een unieke specerijenmix met Bourbon vanille. De spijs die wij gebruiken is 100% pure amandelspijs zonder kunstmatige geur, kleur en smaakstoffen dus. De spijs draaien wij extra grof, zodat je in de zachte stol een lekkere bite hebt. Daardoor proef je in de spijs duidelijk de smaak van amandel. De verhouding spijs en brood is echt precies goed bij onze stol.”

3. De banketkrans
We hebben twee soorten banketkransen. a) De traditionele kerstkrans met gekonfijte kersen en sinaasappelschil en b) de banketkrans met amandeltjes en poedersuiker erop. Ook ons banket is gevuld met 100% pure amandelspijs zonder kunstmatige geur, kleur en smaakstoffen. De kerstkransen zijn beschikbaar in twee maten: 500 gram en 750 gram.

Deze kransen zijn ook verkrijgbaar als banketstaven.

4. Het chocolade winterhuisje
Onze huisjes van chocolade zijn winter op winter seizoens toppers. Fantastisch om op de kersttafel neer te zetten met een tafereeltje eromheen. De huisjes zijn verkrijgbaar in melk en puur.

Ook is het mogelijk om een tafereeltje te bestellen. De doos is in dit geval groter en bevat naast een chocolade winterhuisje, een chocolade kerstboompje en een leuke vloerbedekking van chocolade roomkransjes. In de doos zit een lichtsnoer verwerkt. Een echte binnenkomer met kerst!💫

5. Luxe chocolade boomversiering
Kerstkransjes in de boom passé? Voor sommigen wel, en dan hebben wij het antwoord. Deze prachtige boomversiering is van chocolade gemaakt. Perfect voor een dessert of om cadeau te geven. (Kerstkransjes van chocolade zijn overigens ook nog steeds verkrijgbaar bij Banketbakkerij Huize Rodenburg.)

6. Moskovische tulbanden
Onze luchtige Moskovische cake met rozijntjes ligt ook weer in de winkel. De tulbanden hebben we in twee varianten, de eerste variant zoals de afbeelding hieronder. De tweede variant is overgoten met witte chocolade en is versierd met zilveren eetbare pareltjes. Niet alleen Moskovische tulbanden, maar ook een klein Moskovisch cake boompje met amandeltjes erbovenop.

7. Kerstpakket met bonbons en wijn
Dit pakket is een echte eye-catcher. De doos heeft een laatje met onze eigen huisgemaakte kerstbonbons. Chocolade en wijn; wat willen we nog meer?!

8. Goud bespikkelde dadels overgoten met pure chocolade
Speciaal voor de kerstdagen hebben we onze Medjoul dadels versierd met goudspikkels. Leuk om in een schaaltje met andere kerstchocolaatjes te serveren.

De medjouldadels rijkelijk overgroten met 54,5% pure chocolade. Rodenburg heeft de Medjoul dadel geselecteerd voor deze overheerlijke delicatesse. Medjouls zijn de Ferrari’s onder de dadels, en in combinatie met onze huisgemaakte chocolade is dit iets wat je echt niet mag missen! 

Ben je nog niet bekend met dadels? Dat geeft helemaal niks! Dadels zijn gedroogde vruchten oorspronkelijk uit Marokko en zitten bomvol vezels, vitaminen en mineralen. Kom ze maar snel proberen!

9. Luxe chocolade repen met pecannoten
Een luxe chocolade reep in prachtige cadeau verpakking.  

10. Chocolade boompje
Het chocolade boompje is verkrijgbaar in wit, melk en pure chocolade. Tip: gezellig om bij het winterhuisje neer te zetten.

11. Lentilles
Ook de kerst lentilles zijn weer terug. Dit zijn een soort smarties met een rode, groene, gouden en zilveren coating. Feestelijker kan het bijna niet!

Hopelijk hebben jullie al een beetje inspiratie opgedaan om een magische kerstsfeer te creëren. Voor jezelf, voor anderen. Deel deze kerst liefde in welke vorm dan ook💜💗

Blijf de website (idioms website) checken voor de prachtige kersttaartjes die een deze dagen online komen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!

Al ons liefs,
Team Rodenburg💋

Dit vind je mogelijk ook leuk