Nieuws Uitgelicht

De aardbeien zijn er weer!

☎️We hebben het telefoontje gehad…☎️

Meestal komen de aardbeien na medio april, maar dit jaar is het anders😍🍓🍰  Vol enthousiasme belde Meinardi ons vorige week op: “De aardbeien zijn er weer! Willen jullie al een paar kistjes?” Waarop wij natuurlijk volmondig scandeerden: “JAAA!”

Eindelijk kunnen jullie weer genieten van:
🍓aardbeiensloffen
🍓aardbeienschelpjes
🍓aardbeienfleurons (telefonisch bestellen)
🍓aardbeiencaketaarten (telefonisch bestellen)

Tot snel!
Team Rodenburg💋

Seizoensproducten

De Paasstol

“Dan wip ik met mijn ontbijtmes de spijs uit mijn plak stol, die ik dan vervolgens uitsmeer over het hele oppervlak. Daarna doe ik er een ruime laag roomboter op.”

Patissier Harm-Jan

De Paasstol mag natuurlijk niet ontbreken tijdens het Paasontbijt. Echt niet.

Maar waarom is die van Rodenburg zo bijzonder? En waarom moet je absoluut deze hebben tijdens Pasen 2021? Wij vroegen het patissier Harm-Jan die al 25 jaar bij Banketbakkerij Rodenburg werkt! Hij is dus dé expert als het gaat over de Rodenburg Paasstol. 

Harm-Jan! Wat is er nou zo speciaal aan onze Paasstol?

Harm-Jan: “Wat een leuke vraag! De Paasstol mag namelijk best wat meer aandacht krijgen vind ik. Wat deze stol namelijk zo speciaal maakt, is het gebruik van twee soorten rum, 100% pure grofgedraaide amandelspijs en een unieke specerijenmix met Bourbon vanille.

Dat is een hele mond vol! Kan je iets meer vertellen over de twee soorten rum?

Harm-Jan: “Jazeker. We gebruiken twee soorten rum in de stol, omdat één soort al vervliegt in de oven. Daarom gebruiken we een bakvaste rum en een rum die mag vervliegen. Zo blijft de smaak van de rum gewaarborgd.”

Oké, dan over naar de spijs.

Harm-Jan: “Dat is zo lekker hè. De spijs die wij gebruiken is 100% pure amandelspijs zonder kunstmatige geur, kleur en smaakstoffen dus. De spijs draaien wij extra grof, zodat je in de zachte stol een lekkere bite hebt. Daardoor proef je in de spijs duidelijk de smaak van amandel. De verhouding spijs en brood is echt precies goed bij onze stol.”

En hoe zit het met die unieke specerijenmix?

Harm-Jan: “Ja dat ga ik natuurlijk niet verklappen! Het geheime Rodenburg recept is namelijk al decennia oud en dat willen we graag zo houden. Wat ik je wel kan vertellen is dat er Bourbon vanille in zit. Bourbon vanille is luxer en duurder dan gewone vanille. Wij werken alleen maar met Bourbon vanille, omdat de smaak perfect gaaf is. Deze soort vanille komt namelijk van kwalitatief hoogstaande vanillestokjes, en dat proef je echt. Het verschil met gewone vanille is de meerwaarde van smaak-intensiteit en geur.”

Dit klinkt echt verrukkelijk! Wat zit er nog meer door de stol?

Harm-Jan: “De rozijnen die wij voor de stol gebruiken worden extra goed en meerdere keren gewassen.  Daardoor zijn ze fluweelzacht en zitten er geen harde stukjes of plompverloren takjes tussen. Daarna drenken we ze in rum. Volgezogen gaan ze vervolgens het deeg in. Samen staan alle patissiers aan de banken de Paas stollen te boetseren tot de karakteristieke vorm en leggen ze er een gedraaide staaf spijs in.”

Wat een werk! 

Harm-Jan: “Klopt inderdaad! Dan wordt het amandelschaafsel eroverheen gedaan, en de stollen gaan per 80 stuks in de ovens. En dan komt de kers op de taart, want als de stollen uit de oven komen en helemaal afgekoeld zijn, gebeurt de finishing touch. We dopen de versgebakken stollen in een bad van warme roomboter: en klaar is Kees! Smullen maar!”

Werkelijk waar hemels Harm-Jan! Heb je nog een ultieme tip voor onze klanten?

Harm-Jan: “Nou het begint natuurlijk met een goeie plak. Mijn plak mag echt wel 2cm dik zijn. Niet van dat benauwde. Dan wip ik met mijn ontbijtmes de spijs uit mijn plak stol, die ik dan vervolgens uitsmeer over het hele oppervlak. Daarna doe ik er een ruime laag roomboter op. De roomboter van Lurpak is echt een aanrader trouwens. Dit is mijn ultieme manier om de Rodenburg Paas stol te eten. Eet smakelijk!”

Dit moet ik proberen! Snij maar een lekkere dikke plak af! Vrolijk Pasen🐣

Tot snel!
Team Rodenburg💋

Seizoensproducten

Gevonden: Golden Ticket

DAMES EN HEREN STOP DE PERSEN

De Golden Ticket is gevonden in één van de bonbon eitjes doosjes🏆 De gelukkige nieuwe eigenaar van de giga Paashaas is blij naar huis gegaan👏 Veel eetplezier!🐰🍫

Bedankt voor het meedoen iedereen!🤩

Tot snel!
Team Rodenburg💋

Psssst nog maar 3️⃣ nachtjes slapen tot Pasen

Seizoensproducten

Paaskuikentje

Smelten!🥰 Team Rodenburg stelt met trots aan jullie voor: het paaskipje! Ontworpen door onze patissier Elske👩‍🍳

“Toen ik aan voorjaar en Pasen dacht, zag ik gelijk allemaal lammetjes voor me. Dartelend in de wei als kleine wolkjes. Dat gevoel wilde ik representeren in een smaak.”

patissier Elske


Dit gebakje is bijna te schattig om op te eten🤩 Maar te lekker om alleen maar naar te kijken natuurlijk! Wij vroegen Elske waarom dit gebakje helemaal het einde is. Het interview lees je hieronder.

-Want Elske, wat zit er allemaal in dit gebakje?

Elske: “Nou dat zal ik vertellen! De bodem van het gebakje is een klassieke sloffenbodem. Daarbovenop zit een bavarois met Bourbon vanille en passievrucht. Lekker fris en romig!”

-Ik heb er nu al zin in! Is dit gebakje voor kinderen geschikt?

Elske: “Ja dat heb je goed geraden. Dit gebakje is speciaal ontwikkeld voor kinderen. Het taartje ziet er natuurlijk om te beginnen al heel schattig uit, en is daarnaast qua smaken helemaal afgesteld op het pallet van kinderen. De zachtheid van de Bourbon vanille is heel toegankelijk en de frisse exotische smaak van passievrucht vind je vaak terug in kinderijsjes. Maar grote mensen vinden het vast ook heerlijk!”

-Jeetje wat klinkt dat lekker inderdaad! Kun je de versiering ook eten?

Elske: “Jij doelt op die leuke oogjes zeker! Haha die kan je inderdaad gewoon opeten. De oogjes en het kammetje zijn van chocolade. Op het hoofdje zit ook nog een eitje, ook om te smullen. Het snaveltje natuurlijk niet te vergeten.”

-Jij hebt dit gebakje geïntroduceerd Elske, waar heb je de inspiratie vandaan gehaald?

Elske: “Wat leuk dat je het vraagt. In de voorbereiding van seizoensproducten zit namelijk best wat denkwerk. Geel is natuurlijk echt een Paaskleur, daarom heb ik voor een gele buitenkant gekozen. Passievruchtsap is ook geel, vandaar de passievruchtsmaak. Toen ik aan voorjaar en Pasen dacht, zag ik gelijk allemaal lammetjes voor me. Dartelend in de wei als kleine wolkjes. Dat gevoel wilde ik representeren in een smaak. De beste optie was Bourbon vanille romig en zo zacht als een wolkje.”

-Bedankt voor je leuke antwoorden Elske! Dit taartje mag in ieder geval niet ontbreken tijdens het Paasontbijt.

Elske: “Met alle plezier! En inderdaad, deze staat in ieder geval bij ons op de Paastafel dit aankomend weekend.”

Tot snel!
Team Rodenburg💋

☎️Bij een bestelling van grote aantallen, graag even bellen!
Psssst nog maar 4️⃣ nachtjes slapen tot Pasen


Seizoensproducten

Pernod

Onmisbaar in het assortiment is de unieke smaak van het Pernod eitje! Het eitje heeft een melkchocolade schelp (30,7%) en een vulling van botercaramel-crème🧈 Door de caramel vulling zit Pernod likeur💚🤩

Pernod is een Franse likeur met steranijs🇫🇷 Vaak wordt dit drankje koud gedronken als aperitif🍸 De patissiers van Rodenburg dachten ‘combineren is profiteren’ en ze maakten een eitje met het beste van twee werelden: zoete romige melkchocolade en anijslikeur.

De vulling van het eitje is verrassend fris door de specifieke smaak van steranijs in combinatie met de zachte botercaramel🍮 Dit eitje moet je echt een keer geproefd hebben!😋

Tot snel!
Team Rodenburg💋

Psssst nog maar 7️⃣ nachtjes tot Pasen!🐰🍀🐥🌷🌸🐣