Elk jaar als de eerste sneeuwklokjes boven de grond piepen, als de grasvelden geel en paars kleuren met krokussen en narcissen, dan weet iedereen dat de seizoensfavoriet weer te koop is bij Rodenburg: advocaatslof!🥚💛
Aan onze patissier Marco vragen we wat de advocaatslof van Rodenburg zo bijzonder maakt. Marco vertelt dat het begint met de unieke smaakcombinatie van de welbekende sloffenbodem en de advocaat. “In de sloffenbodem proef je zoet amandelspijs,” zegt Marco, “als je vervolgens het rijke karakter van amandel samenvoegt met de scherpte van advocaat likeur ontstaat er iets spannends in je mond.”
Niet alleen is de smaakervaring van de advocaatslof belangrijk, maar ook het mondgevoel zegt Marco. De robuuste koek-achtige sloffenbodem wordt afgewisseld door “een luchtig geklopte room gemaakt van slagroom, gele room en advocaat. Daaroverheen hebben we een garnering van pure advocaat gedrapeerd.” Drie elementen die dus elk een andere structuur hebben.
Tot slot vroegen we aan Marco of deze slof ook behoort tot zijn favoriete top 3 Rodenburg-sloffen. “Ha! Dat is een goeie vraag. Ik denk dat de aardbeienslof de absolute #1 is voor mij, maar die komt natuurlijk pas in de tweede week van april. De advocaat staat op een trotste tweede plek en geeft mij echt een lentegevoel.” Nou Marco, dat lente gevoel willen wij ook wel! Doe maar een stukje!😍
Tot snel!
Team Rodenburg💋