Nieuws Uitgelicht

Terug naar het begin: Pakjesavond 2022

December staat in het teken van geven zonder er iets voor terug te hoeven krijgen. Echt belangeloos helpen. Blij zijn met de kleine dingen in het leven. Gelukkig zijn in het moment. Dankbaar voor hoe rijk we eigenlijk zijn. Rijk aan ervaringen, aan liefde om ons heen, aan gezondheid en verbondenheid.

De hele wereld staat in de fik. Oorlog teistert om ons heen en de crisis ligt op de loer. Maar daar om het hoekje, als we goed kijken, zien we Pakjesavond. En Pakjesavond knipoogt in allerlei verschillende vormen en kleuren. De avond ervoor zitten we hoopvol samen. Wachtend op blije gezichten. Wachtend op de mensen waar we zielsveel van houden.

Want als we even stil staan en de ogen sluiten, voelen we in onszelf het nostalgische gevoel van samenzijn op juist die avond. Oma die iets kleins heeft geknutseld voor alle kleinkinderen. Met iets lekkers in dat gefr̦belde pakje. Opa die ijverig kleine gedichtjes heeft geschreven Рmet moeite te ontcijferen voor de ontvangende partij. Onze ouders al gniffelend in hun knuistjes bij het idee dat we hun pakketjes mogen openmaken.

En het moment van geluk in hun ogen als ze onze gezichten zien bij het openen van die houtjetouwtje pakketjes. Dat is toch waar we het voor doen? Maak van Pakjesavond 2022 iets kleins. Aangekleed met de authentieke Rodenburg smaak van de tijd van het jaar.

Pakjesavond is geven, en er niets voor terug verwachten. Want daar schuilt geluk in.

Team Rodenburg💋

Dit vind je mogelijk ook leuk